Farma Zakiszacz kiszonki Sil 500 g
Opis
Zakiszacz mikrobiologiczny Farma Sil jest dodatkiem do zakiszania pasz objętościowych takich jak trawy, koniczyna, zboża (GPS) i kukurydza. Dzięki wysokiej zawartości bakterii kwasu mlekowego znacznie poprawia wartość paszową sporządzanych kiszonek.
Stosowanie zakiszacza Farma Sil umożliwia:
- ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie - ograniczenie strat w początkowej fazie zakiszania
- szybkie obniżenie pH kiszonki, zwiększenie stabilności kiszonki
- hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce
- zwiększenie smakowitości kiszonki
- wzrost pobrania - zwiększoną wartość pokarmową kiszonki, wzrost wydajności bydła mlecznego
- ograniczenie wtórnej fermentacji po otwarciu pryzmy lub balotu
Dodatkowe zalety:
- preparat jest całkowicie bezpieczny dla ludzi i maszyn
- nie powoduje korozji maszyn
- łatwy w stosowaniu
- wysoka skuteczność działania i niskie koszty stosowania
1 g zakiszacza Farma Sil zawiera 1 x 10 10 CFU bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum DSMZ 16627, Pediococcus acidilactici NCIMB 300005, Lactobacillus Paracasei NCIMB 30151 - szczep wytwarzający enzymy.
Dawkowanie preparatu:
100 g na 10 ton zakiszanej masy. Przygotowanie i stosowanie roztworu: 100 g rozcieńczyć w 20 litrach wody i polewać równomiernie warstwy w silosie podczas napełniania lub stosując aplikator podczas zbioru. Przygotowany roztwór należy zużyć w ciągu 12 godzin.
Charakterystyka produktu:
Zawartość: 0.5 kg
Kształt: preparat sypki